Välkommen
 Medlemssidan
 Styrelsepresentation
 Unghunden
 Verksamhetsplan 2014/15
 Grönt kort
 Kalla Koppen
 Rullator Koppen
 Klubbladets godbitar
 Resultat service
 Shopen
 Mötesprotokoll mm
 
 
 
 

Besökare just nu: 4
Besökare: 495439
Unika besök: 398794

Då och Nu / En före detta ung och stark skidåkares betraktelse

 

Var jag ung, stark och tidvis riktigt vältränad. Hundarna och jag fys-tränade under sommaren med hjälp av cykel och roddbåt – nyttigt för oss och till nöje för mina grannar som undrade om det var hål i båten eftersom jag alltid var genomblöt efter rodd- och simtränandet.

 

Nu

Är jag äldre, klenare och aldrig vältränad. Hundarna ”vilar” nu under sommaren och rastas ibland med cykel. Kick-bike, trehjuling och annat rangligt som jag upptäckt under senare år har aldrig blivit ”min grej”. Krycklan är vårt närmsta vattendrag och där får hundarna bada och simma för nöje och svalka.

 

Köpte jag hundmat säck för säck och körde hem i baksätet på bilen. En säck räckte nästan en månad om det inte var jaktsäsong, då behövdes det oftast två säckar. Det tog som mest

1 minut att bära in månadens hundmat.

 

Nu

Kommer det fyra lastpallar med hundfoder hem på gården. En säck räcker ett par dagar under den del av året då vi inte tränar hundarna så hårt och det inte är alltför kallt ute. Det tar ett par timmar att lasta in månadens hundmat. Varför betala för dyra gym-timmar när det finns fri tillgång till 15-kilos säckar i garaget?

 

Tyckte mina arbetskamrater att jag var en udda person som hade mer än en hund.

 

Nu

Säger jag alltid att vi har drygt 20 vuxna hundar om någon frågar – hur många hundar har ni? Det brukar räcka för att dom flesta ska ta några steg bakåt, se sig omkring och undra var den dolda kameran är!

 

Visste jag en hel del om olika serier som visades på TV.

 

Nu

Har jag hunnit glömma vilken av fjärrkontrollerna det är som ska användas för att få fart på TVn. Ett program har jag i alla fall lite koll på – Mannen som talar med hundar.

 

Undrade jag hur det skulle vara att köra släde med ett spann av glada, dragvilliga jyckar.

 

Nu

Vet jag hur kul, och ibland svårt, det är att köra släde med ett spann glada, dragvilliga jyckar.

 

Hade jag ingen pannlampa och köpte valla för en del pengar. Vallastället från den tiden är gjort för skidor.

 

Nu

Äger jag två pannlampor och köper fortfarande valla för en del pengar.

 

 

Nu vet jag också mycket mer … att med fler hundar framför en släde så spelar det ingen roll att jag har tappat ”flåset”, bara jag är stark nog att hålla mig fast i styrbågen när spannet drar iväg.

 

Blir man klokare av att bli äldre? Kallas det utveckling eller ursäkt att tycka att det är roligare att träna ett stort gäng hundar istället för att träna sig själv? Inte vet jag men kul är det och krångligare än så behöver det inte vara.

 

Ha det så bra och kör så att det ryker!

Eva Siewertz

 

 

 

© www.alvarnas.se