Välkommen
 Medlemssidan
 Styrelsepresentation
 Unghunden
 Verksamhetsplan 2014/15
 Grönt kort
 Kalla Koppen
 Rullator Koppen
 Klubbladets godbitar
 Resultat service
 Shopen
 Mötesprotokoll mm
 
 
 
 

Besökare just nu: 23
Besökare: 495459
Unika besök: 398814

Missar man minns!

 

Bland alla mina missar man minns så finns även en del missar i samband med höstträningen. Denna miss hände någon gång på mitten av 90-talet när jag, på den första träningsturen för hösten, skulle ut med ett 10-spann.

Jag hade samma sommar satt ner 5 nya startstolpar utanför hundgården i form av 2 meter långa telefonstolpar som jag grävt ner ca 50 cm i marken.

Jag backade upp 4-hjulingen mot ena stolpen, slog en paniklina runt om och började sela upp hundarna. Nu för tiden så hakar vi endast fast nacklinan när vi håller på att sela upp, men så var inte fallet då.

Alla linor fästes på en gång och när 9 hundar satt framför hjulingen och skrek och hoppade, så gick jag för att hämta den sista hunden. Precis när jag öppnar dörren till dennes hundgård så tystnar skallen och i ögonvrån ser jag hur 4-hjulingen sätter fart.

Jag hade glömt att låsa bromsarna och eftersom stolparna inte ”satt” sig ordentligt så lyckades hundarna slita upp stolpen ur backen och dra iväg.

Att försöka springa i kapp detta spann var meningslöst så jag grenslade cykeln och tog upp jakten och en bit efter spåret så kom jag ikapp det skenande ekipaget. Problemet var nu bara att komma på ett bra sätt att stanna hundarna, men när jag kom upp jämsides så bestämde jag mig för att försöka kliva över på 4-hjulingen i farten.

Detta gick ganska bra men cykeln törnade in i 4-hjulingen i samma sekund som jag kom upp på den, så jag körde över cykeln i full fart.

Som tur är det ju lågtrycksdäck på en 4-hjuling så det blev varken skador på cykel eller 4-hjulingen och träningsturen kunde genomföras utan vidare problem.

 

Har man då lärt sig något av detta? Ja, en sak är väl att alltid lägga in ettans växel innan start, eftersom jag har en gammal hederlig Honda, så då står den på plats. En annan sak är att vi numera har en rastgård runt hela vår hundgård där vi kan backa in 4-hjulingen och stänga igen grinden, så missen borde inte kunna upprepas, eller…………………?

 

 

Donald

 

© www.alvarnas.se