Välkommen
 Medlemssidan
 Styrelsepresentation
 Unghunden
 Verksamhetsplan 2014/15
 Grönt kort
 Kalla Koppen
 Rullator Koppen
 Klubbladets godbitar
 Resultat service
 Shopen
 Mötesprotokoll mm
 
 
 
 

Besökare just nu: 14
Besökare: 495450
Unika besök: 398805

Missar man minns

 

Författare: Andreas Renöfält

Publicerad i ÄDHKs klubblad nr 33 april 2004

 

Häromkvällen körde jag vilse igen. Det är väl inte så många jag kan tänka som brukar göra det på sina träningsrundor. Jag hade bestämt mig för att följa leden från VindelÅnäset syd-sydväst för att hitta en bra runda. Det är riktig vildmark där med massor av skogsbilvägar och inga byar eller bilvägar. Jag följde ett (1) skoterspår som jag tyckte gick i rätt riktning över myrarna och skogspartierna. När det var dags att komma ut på en skogsbilväg gjorde vi det, men det var på en vändplan vilket inte riktigt stämde med kartan i huvet. Nåväl vi körde på. När jag följt vägen en bit skymtade plötsligt ett ljus långt fram bland träden längs en raksträcka och jag tänkte: aj, aj, avverkningsmaskiner …

 

Men när vi kom närmare såg jag att det var inte bara ett hus utan flera – en by!!!! Mitt i vildmarken!??

VA? HAR DET GÅTT SÅ J-LA FORT ATT JAG KÖRT ÄNDA TILL SKÄRTRÄSK!!!

… men, men … det ser nästan ut som VindelÅnäset … DET ÄR VINDELÅNÄSET!!

ETT UFO HAR TELEPORTERAT HELA BYN RÄTT UT I VILDMARKEN!!!! HJÄLP!

 

Sansade mig lite och insåg att det kanske inte var det troligaste som hade hänt.

-          Hrm, det är ju faktiskt JAG som kör, och det har ju hänt förr att jag inte har haft 100% koll på riktningarna. Kan det vara så att skoterspåret går runt?

 

När jag hittade ett slädspår blev jag nästan säker och när jag körde nerför pulkabacken med 35% lutning kände jag igen mig igen. Blev tvungen att ta en avstickare på en skogsbilväg jag inte kört på länge för att få lite mer distans på träningen. Som tur är slutar den på ett hygge så man är tvungen att sno och köra samma väg tillbaka.

 

Väl hemma så satt Birgitta och jag och kollade var jag hade varit någonstans på kartan. Kul att kunna köra 1000 mil kring hemmet och ändå uppleva nya platser varje år. Nya och nya … jag kommer i alla fall inte ihåg att jag varit där förr.

 

Sälj skotern Arne, träningen blir mer spännande utan att reka först.

 

Hoppas att banorna är väl markerade i Gafsele annars får ni väl hämta mig i Junsele.

 

© www.alvarnas.se